dinsdag 2 oktober 2018

Vreemde wezens in de ruimte

Op Noorderspel heb ik Chimera Station gespeeld. In dat spel ben je een soort krankzinnige geleerde die buitenaardse wezens rekruteert en muteert teneinde punten te halen. Je hebt daar 5 ronden voor. Het is een worker placement, maar dan alien placement.


Je begint met 2 wezens. Die kun je gebruiken om aan geld en/of voedsel en/of punten te komen, of om een stuk bij aan het ruimtestation te bouwen, of je kunt de wezens muteren. Je kunt ze bladeren geven, zodat ze zichzelf en anderen kunnen voeden. Je kunt ze klauwen geven, zodat ze andere wezens kunnen verjagen. Je kunt ze tentakels geven, zodat ze extra geld en eten verzamelen. Je kunt ze hersens geven ... wat was daar ook alweer mee?

Niks mis mee. De kleuren zijn me iets te zuurstok, de acties te alomtegenwoordig. Best grappig met die plastic poppetjes die je op kunt bouwen. Maar al met al maakte het geen verpletterende indruk. Gek genoeg denk ik dat het me meer zou aanspreken met een - gaap - middeleeuws thema. Dat je een stadje bouwt, en dat je de dorpelingen een hooivork of een zwaard of een plunjezak of ... vernuft geeft.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten