zaterdag 31 maart 2018

Hoog water

De nieuwe loot aan de Pandemie-boom heet Pandemic: Rising Tide en speelt zich af in Nederland. Nederland gaat gebukt onder neerslag en stormen en dat veroorzaakt doorbrekende dijken en onderlopend land. Als een haas (korte termijn) dijken bouwen en pompen, en (lange termijn) vier grote waterwerken oprichten. Deze aftakking lijkt lekker veel op het moederspel, zodat het in een vloek en een zucht te spelen is.

Ik ben die witte schoonmaker in Zeeland. Ver van een mogelijke verdrinkingsdood.

Ik heb het zelf niet aangeschaft omdat ik het een lelijk spel vind. Maar ik speel het graag, en dankzij spellenclub De Vrolijcke Gans lukt dat ook regelmatig. De laatste keer wonnen we verrassend overtuigend. Onterecht, naar later bleek, omdat we te veel speciale gebeurteniskaarten hadden meegeschud. Dat wil zeggen dat je meer tijd hebt om te winnen, én dat je meer voordeeltjes hebt tijdens het spelen. Gaandeweg bleek dat de meebrengster van het spel ook de nodige regels verkeerd gelezen had. De pompen waren bij haar nogal krachtig. En het uitwisselen van kaarten ging nogal makkelijk. Dus haar eerdere overwinningen bleken een stuk minder glansrijk.

Dus ook al lijkt het veel op het moederspel, toch de regels goed blijven lezen. En als je (makkelijk) wint nog een keer extra goed. Winnen is niet de bedoeling van het spel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten