donderdag 2 juni 2011

Assen & Bondgenoten

In het verre verleden stond ik op Hemelvaartsdag vroeg op om te gaan wandelen of fietsen. Vandaag bleef ik lang ik bed en zette ik vervolgens Axis & Allies klaar om te proefspelen. Geleend van de familie Z., waarmee we dit monster volgende maand gaan spelen. Zoals u ziet is het een hele tafel vol.


En dan staat ook nog eens het hele speelbord volgepropt met infanterie, tanks, jachtvliegers, bommenwerpers, transportschepen, oorlogsschepen, vliegdekschepen, afweergeschut en industriële complexen. Niet eens goed te zien op de foto.
De komende paar uur gaan we de loop van de geschiedenis veranderen. Of niet natuurlijk.

3 opmerkingen:

  1. Het was de bedoeling dat ik in m'n eentje alle vijf de landen zou spelen, maar ondertussen heeft M.R. de rol van Japan op zich genomen en J.S. die van Duitsland. Na bijna één ronde ziet het er niet goed uit voor de Allies. De luchtmacht van Engeland is uitgeschakeld en Japan heeft Alaska veroverd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aan het begin van de tweede ronde is R.d.V. Engeland geworden en voortvarend het Europese vasteland binnengevallen. Engeland en de VS hebben nu samen West-Europa in handen. Maar Japan heeft dankzij een wetenschappelijke ontdekking de mogelijkheid om Moskou met raketten te beschieten. Dat kost Moskou geld. Toch is de positie van de Allies er stukken beter op geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Na vijf rondes hebben we het spel weer opgeruimd. De laatste twee rondes was S.?. de VS. Hij vloog er in met alles wat hij had. Vechtend tot de laatste man wist hij menig land, maar vooral zichzelf, op de knieën te dwingen. De eindstand? De Axis leken er wat gunstiger voor te staan de de Allies. Het eindoordeel? Leuk! Volgende keer gaat het vast sneller.

    BeantwoordenVerwijderen